Felison Brass

Felison Brass is  de enige brassband in de gemeente Velsen. Kenmerkend voor een brassband is dat de samenstelling alleen uit koperen blaasinstrumenten bestaat, aangevuld met een breed scala aan slagwerk- en percussie-instrumenten. Voor een relatief kleine groep muzikanten is een  uitgebreid repertoire beschikbaar, dat zich uitstrekt over verschillende genres.

Felison Brass is met haar eigen sound een graag gezien orkest in de gemeente Velsen en daarbuiten. Onder leiding van haar dirigent staat Felison Brass garant voor muzikaal entertainment van hoge kwaliteit.

Dirigent

De in Nederland woonachtige Engelse dirigent Alan Gibson was zeven jaar oud toen hij begon met cornet- en pianolessen. Hij heeft bij verschillende korpsen van het Leger des heils gespeeld in o.a. Cambridge, Oxford, Bexleyheath en Londen. Daarnaast heeft Alan nog eens 12 jaar gespeeld bij de Amsterdam Staff Band als cornettist en was daar tweede dirigent. Hij is in het bezit van diverse muziekdiploma’s behaald aan The Royal School of Music (UK).