Felison Brass

 

 

Felison Brass is  de enige brassband in de gemeente Velsen. Kenmerkend voor een brassband is dat de samenstelling alleen uit koperen blaasinstrumenten bestaat, aangevuld met een breed scala aan slagwerk- en percussie-instrumenten. Voor een relatief kleine groep muzikanten is een  uitgebreid repertoire beschikbaar, dat zich uitstrekt over verschillende genres.

Felison Brass is met haar eigen sound een graag gezien orkest in de gemeente Velsen en daarbuiten. Onder leiding van haar dirigent staat Felison Brass garant voor muzikaal entertainment van hoge kwaliteit.

De Dirigent

Frank Anepool werd op 29 april 1967 geboren te Wormer. Hij werd als jongen van acht gegrepen door de magische klank van de cornet en kwam zo in contact met het fenomeen brass band.
Hij haalde diploma’s voor schoolmuziek en trompet master aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag behaalde hij het diploma Baroktrompet. In 1987 begon hij zijn loopbaan als dirigent. Hij leidde koren en werkte als gastdirigent bij diverse muziekverenigingen.
Op dit moment is Frank dirigent van ‘Zanggroep Sparkle Velsen’, die op zijn initiatief werd opgericht en van Koor Over de Dijk, dat in Wormer repeteert. Hij maakt zelf veel arrangementen en heeft tevens de artistieke leiding. Naast zijn werk als dirigent is hij freelance trompettist in ensembles, orkesten en als solist. Hij werkte mee aan vele cd- opnames.