Dirigent

Felison Brass begint met hun nieuwe dirigent aan een nieuw muzikaal avontuur.

Wij zijn verheugd en blij om aan te kondigen dat Thomas Lowe de nieuwe dirigent van Felison Brass wordt. Thomas is opgegroeid in het Engelse Huddersfield, een stad met veel cultuur, een universiteit en een prachtig stadhuis met concertzaal waar concerten door de befaamde ‘Huddersfield Choral Society’ worden gegeven en het ‘Huddersfield Contemporary Music Festi­val’ plaats vindt.

Maar vraag een ‘Northener’ wat zijn hart sneller doet kloppen en zijn antwoord zal zijn: dat typisch Engelse fenomeen ‘de brassband’. Wereldberoemde bands zoals de ‘Black Dyke Mills’ en ‘Brighouse and Rastrick’ repeteren in de omgeving waar Thomas opgroeide.

En zo zette Thomas zijn eerste muzikale stapjes op de cornet in een jeugdbrassband. Das was een geweldige leerschool! Daarna heeft Thomas de over­stap naar de trompet gemaakt en speelde hij in de regionale jeugdsymfonie en harmonieorkesten.

Via studies in muziekwetenschap, trompet en directie ging Thomas zich steeds verder verdiepen in de muziek. Ondertussen speelde hij trompet in alles wat los en vast zat! Zowel bij be­roepsorkesten als amateurensembles en naast klassiek ook bigband, latin, jazz en musical!

Tijdens zijn studie aan Royal Scottish Academy of Music and Drama, speelde Thomas cornet bij Whitburn en de Cooperation band.

Gaandeweg vond Thomas het dirigeren de mooiste muzikale bezigheid en nam dit de overhand.

Wij wensen Thomas een heel goede, plezierige en muzikale tijd bij Felison Brass.